Home Nederland bij nacht in kaarten en data Dark Sky gebieden Informatie over lichthinder Informatie over Wim Schmidt en Sotto le Stelle
Sotto: sterren, milieu en wetenschap

Sotto le Stelle betekent Onder de Sterren in het Italiaans. Als amateur sterrenkundige koppelt Wim Schmidt zijn liefde voor Italie, kennis over het meten van licht aan een hart voor zijn leefomgeving.

Wim Schmidt heeft enige jaren natuurkunde/sterrenkunde gestudeerd, maar is hier niet professioneel mee verder gegaan; wel als amateur sterrenkundige.

Wim is als afgestudeerd psycholoog jaren actief geweest binnen de kunstzinnige vorming in Nederland om kinderen via het onderwijs in contact te brengen met kunst. Zijn specialisatie was fotografie die nu weer van pas kwam in zijn werk om de nachten van Nederland in data en beelden vast te leggen.

Op zijn 50ste is hij overgestapt om een eigen bedrijf te beginnen, dat nu 20 jaar bestaat. Sotto le Stelle heeft lichthinder als onderwerp in Nederland op de kaart gezet; Wim concentreert zich alleen nog op het maken van kaarten en Dark Sky gebieden.


De Wandeling
Het programma De Wandeling van de KRO van oktober 2010 heeft Wim geportretteerd:
Het derde testament
Het programma Het derde testament van de NCRV heeft een uitzending aan Wim zijn werk gewijd:


Sotto le Stelle,